MMOG wordt MMOL

Volgende week starten George Siemens en Stephen Downes een online cursus genaamd de “Connectivism and Connective Knowledge Online Course”. Hun weblog is een soort van verzamelpunt van allerlei informatie en tools, maar vooral de wiki geeft een goed beeld van de cursus. Ik zal zelf ook de cursus (proberen) te volgen. Niet alleen de inhoud van de cursus is voor mij interessant. Ik verwacht juist ook veel inspiratie op te doen over de wijze waarop George en Stephen de cursus hebben opgezet. Weblog’s, wiki’s, Twitter, Livecasts, Podcasts, Moodle, Google Reader (RSS) zijn zo’n beetje de tools waarvan gebruik wordt gemaakt. Juist de ervaring om deze als lerende te gebruiken samen met de discussie die zal losbarsten over leren in een connected world maken het voor mij erg interessant.

Oh ja, vraag je jezelf af wat die titel nou eigenlijk betekend?  Check deze map op Google maar eens. Dit zijn (een deel van) de deelnemers aan de cursus. Massively Multiplayer Online Game veranderd hier in Massively Multiplayer Online Learning!

2 Responses to “MMOG wordt MMOL”


 1. 1 mystictim

  Hi Joost Robben,
  Ik spreek geen Nederlands. Dit is Google vertalen. Ik ben dol op het idee van massaal Multiplayer Online Leren.

  Tim

 2. 2 ทรรศนะบอล

  This website really has all of the information I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

 1. 1 CCK08: Week 9 Stacks « Clyde Street
 2. 2 confidential website design firms

Leave a Reply