Author Archive for admin

Klokhuis Game Studio

Vroeger als kind keek altijd al graag naar Klokhuis. Gisteren las ik in de nrc.next dat de makers van Klokhuis weer eens in de prijzen zijn gevallen. De Klokhuis Gamestudio heeft de Comenius EduMedia Zegel in Berlijn gewonnen, een prijs voor didactische multimedia.

Ik kende deze site nog niet, dus heb even een kijkje genomen.  Deze gamestudio is inderdaad een prijs waard! Kinderen kunnen op eenvoudige wijze zelf hun eigen games maken op de site. Ook kunnen zij uiteraard de games van anderen spelen. Op de site zijn verschillende videofilmpjes te vinden waar duidelijk wordt toegelicht hoe je een game kunt maken. Ook zijn er filmpjes voor gevorderde zaken zoals hoe je een geheime deur kunt inbouwen in je game. Wat mij betreft hadden ze voor dit soort filmpjes juist de kinderen ook wat meer mogen betrekken.

Ik ben overigens ook erg benieuwd wat voor kinderen op dergelijke sites zelf games bouwen. Het lijkt natuurlijk het prototype Net-gener, maar het lijkt mij onwaarschijnlijk dat Klokhuis hiermee een breed publiek aanspreekt. Zoals we bij het spelen van games al een groot verschil zien tussen jongens en meisjes, zal voor het daadwerkelijk maken van games een nog sterker onderscheid aanwezig zijn binnen de groep game speler. Ik ben benieuwd of iemand hier nog informatie over heeft.

Lerenden van de Netgeneratie over de (werk)vloer?!

Stem de leeromgeving af op nieuwe manieren van communiceren en kennisverwerving

Is het na de babyboomers en generatie-X nu tijd voor de Net-generatie? Wordt het tijd dat organisaties alle leeractiviteiten voor deze generatie digitaliseren? Dienen er virtuele werelden te worden gecreëerd waarin werknemers ook met deze generatie sociale en zakelijke contacten kunnen onderhouden?Net generatie

Samen met Ida Wognum en Martina Meelissen (Universiteit Twente) heb ik een artikel geschreven over de Net-generatie. Dit artikel gaat in op de nieuwe generatie jongeren als nieuwkomers in de arbeidsorganisatie. Aandacht wordt besteed aan de veranderde wijze waarop de Net-generatie communiceert en kennis verwerft en aan de wijze waarop arbeidsorganisaties hun leeromgeving hierop af kunnen stemmen.

Lees het hele artikel …

Yvonne Brinkman (Vormgever bij Stoas Learning) heeft de afbeeldingen in het artikel verzorgd.

Dit artikel wordt geplaatst in het vakblad ‘Opleiding & Ontwikkeling’. Wilt u een proefabonnement op dit blad? Klik dan hier.

Welkom in mijn zandbak!

Leuk dat je er bent!

Dit wordt de plek waar ik al mijn verzinsels en ervaringen op het gebied van leren, veranderen en technologie met jou zal delen. Het zal een plek worden waar ik veel in zal gaan spelen op tijden dat ik geinspireerd ben geraakt door wat dan ook.

Ik hoop dat jij ook vaak komt kijken in deze zandbak en met me meedenkt, zodat we samen vele nieuwe ontdekkingen kunnen doen.

Deze zandbak zal naast of ter vervanging gaan staan van http://spaces.msn.com/joostrobben. Hierop blogde ik in het engels over mijn afstudeeronderzoek naar jongeren van de Net-generatie.

Tot snel!